Van de Water Geotechniek

Over mij

Aangenaam

Joost van de Water. Senior adviseur geotechniek met ruim 23 jaar ervaring bij verschillende grote aannemers en ingenieursbureaus.  
Vanaf januari 2019 is Van de Water Geotechniek opgericht. 

Als senior adviseur geotechniek adviseer ik op het gebied van de constructieve geotechniek over onder andere funderingen, bouwputten en specialistische funderingstechnieken. Daarbij streef ik naar het leveren van meerwaarde voor u als klant door het afgeven van betrouwbaar en hoogwaardig geotechnisch advieswerk.

Joost van de Water Geotechniek
actueel project

Overige projecten

2019 – Diverse projecten binnen Volker Infra 

Markermeerdijken

Markermeerdijken

2019 – Via Volker Infra zit ik momenteel op het project Markermeerdijken. De  ruim 33 kilometer dijk is onvoldoende stabiel  om bescherming tegen het water te kunnen bieden. Binnen dit project  adviseer ik op het gebied van constructieve dijkversterking.

Geotechniek logo van de Water Geotechniek

2019 – Van de Water Geotechniek

De lang gekoesterde droom werd werkelijkheid. Vanaf januari 2019 ben ik zelfstandig Senior geotechnisch adviseur. 

parkeergarage

2013 – Heijmans

Eind 2013 een overstap gemaakt naar Heijmans. Daarbij aan diverse projecten gewerkt, o.a. Parkeergarage Vonk en Vlam, N23 Westfrisiaweg, Sluis Wilhelminakanaal te Tilburg

2011 – Mos Grondmechanica

Na mijn periode van 11 jaar bij Volker Wessels ben ik gaan werken voor MOS Grondmechanica. Daarbij aan diverse projecten gewerkt (adviezen met betrekking tot fundering op staal, fundering op palen, keerwanden, zettingsberekeningen, stabiliteitsberekeningen, Plaxisberekeningen). Naast de diverse projecten, ook gewerkt aan de grotere werken zoals Forum Rotterdam (ontwerp bouwput vlak naast de ABN Amro in binnenstad Rotterdam), tender parkeergarage Vonk en Vlam te Den Bosch en stabiliteitsberekeningen voor een Bauxietmijn Lelydorp te Suriname.

2000 – VWS Geotechniek

In 2000 ben ik als geotechnisch adviseur begonnen bij VWS Geotechniek. VWS Geotechniek was opgericht door Van Hattum en Blankevoort, Visser en Smit Bouw en Van Splunder Funderingstechniek met als doel de geotechniek kennis te centraliseren binnen Volker Wessels. Ik heb daar veel ervaring opgedaan op het gebied van traditionele funderingstechnieken (heien, trillen) en specialistische funderingstechniek (funderingen, bouwputten, verankeringen). Onder andere betrokken bij de projecten Souterrain Grote Marktstraat te Den Haag, HSL 5 Noord, Hubertustunnel, InfrA2, Spoorverdubbeling Vleuten – Amsterdam Rijnkanaal en omlegging Zuid-Willemsvaart om ’s-Hertogenbosch. Naast de geotechnische advisering bij Volker Wessels, heb ik ook ervaring op kunnen doen op het gebied van werkvoorbereiding, calculatie en uitvoering.  

1999 – VWSG – Afstuderen

Van 1999 tot 2000 heb ik een afstudeerproject gedaan bij VWSG Geotechniek (onderdeel Volker Wessels). Daarbij heb ik zowel constructief als geotechnisch een parkeergarage ontworpen.

Visser en Smit Bouw

Na mijn stage heb ik nog een paar maanden vakantiewerk gedaan (uitvoeringsbegeleiding en registratie van een diepwandproject te Brussel) voor Visser en Smit Bouw.

Den-Haag-tram

1998 – Stage Kombinatie Funderingstechnieken

Mijn interesse in geotechniek is gewekt tijdens de stage  ‘Tramtunnel Den Haag’. Bij Kombinatie Funderingstechnieken Den Haag was ik actief binnen onder andere uitvoeringsbegeleiding en registratie van injecteren, Jetgrouten, injecteren, compactiongrouting.


Linkedin